Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Via ferata uzatvorená!

GALÉRIA
Dátum: 06.12.2022
Počet videní: 2498
Via ferata uzatvorená!

Via ferata Zobor je od 1.12.2022 uzavretá!

Od 1.decembra je na via ferate Zobor zimná uzávera, ktorá platí až do 31.mája 2023.

Sme radi, že si naša ferata našla svojich priaznivcov, o čom svedčia aj čísla - feratový set si v požičovni v penzióne ARTin požičalo spolu 569 návštevníkov! Väčšinou išlo o domácich návštevníkov z Nitry, Bratislavy, Senca, Zvolena, zo Žiliny. Nitrianske feraty si vyskúšali aj zahraniční turisti z Maďarska, Rakúska, Česka, Francúzska, Talianska, ale aj z Kanady či z Číny. Počas krátkej prvej sezóny ferát pod Zoborom tu mali príslušníci hasičského zboru z Piešťan cvičenie, a využili ich aj ďalší 149 návštevníci, ktorí mali vlastné feratové sety. Kolegovia z Nitrianskeho horského spolku, ktorí na feraty dohliadajú počas celého roku a pravidelne navštevujú Zoborské vrchy vraveli, že počas niektorých slnečných dní bolo potrebné čakať, kým budú feraty voľné :)

Feraty ponúkajú priestor na sebapoznanie, relax v prírode a dokonca sú aj miestom, kde sa ľudia dokážu spoznať a zblížiť. O tom svedčia aj mladí ľudia z Bratislavy, ktorí si pri lezení uvedomili ako im na sebe záleží a z Nitry už odchádzali ako mladý pár :)

Sme radi, že úvodná sezóna prebehla bez komplikácií a zranení. Feraty navštívili aj viacerí zástupcovia slovenských médií, o čom svedčia aj články v príspevku Povedali o nás.. na našej web stránke Novinky - Povedali o nás.. - ViaFerrataZobor.sk

Správcom via feraty je Zoborský skrášľovací spolok a aj napriek vyšším vstupným nákladom bolo tento rok na podporu ich činnosti a rozvoj starobylého Zoborského kláštora poukázaných 1000€.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa akoukoľvek formou podieľali na spustení a vzniku prvej feraty v Nitrianskom kraji.

Ďakujeme všetkým návštevníkom za vaše odporúčania a referencie.

Tešíme sa na Vás v novej sezóne od 1.júna 2023!