Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ferrata Dve veže Liptov

Ferrata Dve veže - 4. ferrata na Slovensku a prvá na Liptove

Vznikla aj vďaka rezortu Gothal, ktorý je partnerom prevádzkovateľa ferraty – O.Z. Dve veže. Via ferrata je tzv. zaistená cesta, popretkávaná náročnými úsekmi, fixnými lanami či železnými stúpačkami. 

Ferrata Dve veže sa nachádza cca 4 km od rezortu Gothal, v smere na susediacu dedinu Liptovské Revúce. Nájdete ju v oblasti, ktorú miestni zvyknú nazývať „Zahorovo“. Z najvyššieho bodu ferraty sa Vám ponúkajú krásne výhľady na okolité vrchy Nízkych Tatier (Končitá, Malý Zvolen, Čierna Hora), Veľkej Fatry (Krížna, Frčkov) a tiež na Národné parky Veľká Fatra Nízke Tatry, ktoré oddeľuje rieka Revúca.

Stručné informácie o Ferrate Dve veže:

  • Nadmorská výška - cca 800 m.n.m
  • Prevýšenie jednotlivých ciest - od 20 m do 70 m
  • Pôvod - skala je vápencového pôvodu
  • Rozloženie - ferrata pozostáva z 3 skalných veží - jednej menšej a 2 dominantných, ktoré sú prepojené lanovými mostami (lanové kone)
  • Možnosti výstupu - 9 trás ferratového charakteru s rôznymi stupňami obťažnosti + turistický chodník smerujúci na vrch mimo ferratových trás
  • Obťažnosť ferratových trás- trasy sú rozdelené na ľahšie a náročnejšie, podľa stupňov B, C a C/D
  • Súčasťou ferraty je aj náučný chodník s informačnými panelmi, plný zaujímavostí o miestnej faune a flóre, lesníctve, ako aj o pohybe na ferrate

Náučný chodník a zaistená cesta ferrata sa môže využívať v období od 15. 6 do 31. 1.bežného roka. Pohyb je dovolený v dennej dobe od hodiny po východe slnka do hodiny pred západom slnka.

Viac informácií : 

Ferrata dve veže (ferrataliptov.sk)

FERRATA DVE VEŽE (gothal.sk)