Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vyskúšajte feratu Zobor!

GALÉRIA
Počet videní: 4721
2 min. čítania
Vyskúšajte feratu Zobor!

Príďte si vyskúšať Zoborskú feratu!

Už ste boli na ferate hneď za mestom?

Ak nie, určite vyskúšajte tú našu! Ferata Zobor je hneď za mestom a pri lezení cez Dubovú alebo Brezovú trasu si môžete vychutnať jedinečný výhľad na mesto Nitra, Nitrianske Hrnčiarovce a okolité šíre polia s krásnou panorámou.

Začať môžete v požičovni feratových setov (penzión Artin, Svätourbanská 37, 949 01 Nitra-Zobor, denne od 9.00-18.00.  Cena požičania je : 4hod/10€, celý deň/15€, kaucia za požičanie je 50€) alebo si priniesť svoj vlastný feratový set a potom sa vybrať smerom k Pyramíde (modrá značka od ARTinu, od Liečebného ústavu). Pod vrcholom Pyramída odbočíte k feratám a cez veľké kamenné pole sa dostanete až  ich začiatku. A potom už len si správne obliecť feratový set, vybrať si ktorou trasou začnete a hor sa na lezenie! V závere môžete prejsť malým visutým mostom alebo výstupovkou až na Pyramídu. Tu sa pokochajte výhľadom na široké okolie, alebo pohľadajte dominanty Nitry ďalekohľadom.

Cestou späť si môžete oddýchnuť v niektorej zo zoborských kaviarní alebo si požičať e-bike v penzóne ARTin a objavovať starobylý Zoborský kláštor s neďalekým prameňom a Svoradovou jaskyňou, Zoborské jazierko alebo kostolík sv. Urbana.

Veríme, že Vás neodradilo zatiaľ upršané počasie a čoskoro sa vidíme na ferate!

Tešíme sa na Vás!